Blog

Megfagyok vs megsülök, avagy a divatkedvelő nők átlagos őszi napja

2019.10.18 14:16

Annyi szép dolog van az őszben. De a változékony időjárás nem feltétlenül tartozik a pozitívumok közé. Minden nő tudja, hogy az őszi öltözködés maga a divatmámor: előmerészkednek a hosszabb ujjú pólók, az ingek és a csinos blúzok. Kimásznak a szekrényből a bőrdzsekik, az átmeneti kabátok. Sőt, felébrednek téli álmukból a bokacsizmák, csizmák és könnyű anyagú, mintás sálak. 

Ezeket a ruhadarabokat földöntúli élmény kombinálni. Mármint egy ideális világban. Amíg ugyanis még nem indítják be a fűtést, reggel vacogtató cidri van, délután viszont léleksimogató langymeleg, majd este ismét zimankó, addig nem könnyű okosan felöltözni. 

Lássuk, hogy néz ki ilyenkor egy átlagos, divatkedvelő nő napja.

A vastag pizsama nem mindig divatos

Viszont segít szembenézni a reggel rémségével: a felkeléssel. Egy pihe-puha pizsi bátorságot ad, hogy kidugd a lábad a takró alól. Mamusz felvesz, irány a konyha, ahol két instant-didergés mellett kezdődhet a kávéfőzés. A forró ital mennyei manna: erőt ad, hogy nekiláss kitalálni, mi legyen az aznapi outfit. 

Cél: nem megfagyni indulás után azonnal, de kerülni a Michelin baba összképet.

Grill csirke effektus útközben

 

Reggel fél 8 magasságában már javában elkél a meleg ruházat a szabadban. A feketeleves a buszon/villamoson/metrón jön. (Autósok előnyben, hiszen ők maguk szabályozzák a kocsi belső hőmérsékletét.) A járműveken ugyanis általában dögmeleg van: vagy azért, mert a lelkes sofőr kicsit túlságosan is befűt, vagy azért, mert a tömeg kipárolgása kubai táncklubot megszégyenítő módon forrósítja fel a hangulatot. Ha sokáig utazol, nyilván nekivetkőzöl; közben pedig eltűnődsz, milyen jó lenne még egy-két kar pluszba. Ám ha csak két megállót mész, a többség inkább az izzadást választja, és messiásként várja a leszállást követő hűsítést.

 

Munkahelyi hőmérséklet melódiák

 

Kétféle alfa-kolléga van az irodában: akinek így ősszel még bőven melege van, és ragaszkodik a klímához. Illetve a mirelit király, aki repesve fűt. Mit tehet ilyenkor egy divatkedvelő nő? Hűs fuvallatok esetén a vállára teríti imádott átmeneti kabátját, főz egy forró teát és dolgozik tovább. Váratlan trópusiasodás esetén megszabadul a blézertől/kardigántól/vékony pulcsitól, és elégedetten nyugtázza, hogy a felsője így is tökéletesen illik a nadrágjához, netán szoknyájához.

 

Ennél ősziesebb színű kardigán talán nem is létezik.

 

Délutáni dilemma

 

Edzés. Barátnős kávé. Indulás a gyerekért. Bevásárlás. Szabadon választott kombinációban. Egy biztos: ha nagy a rohanás, garantált a kimelegedés: ilyenkor jön jól a nők elmaradhatatlan óriástáskája, ami jótékonyan elnyeli a kabátot és a sálat. Legalábbis addig, amíg a koraesti drasztikus lehűlés miatt újból elő kell venni. 

 

Hazaérve előkerül a kényelmes, de jó meleg (!) szabadidőnadrág, póló, pulcsi kombó. És bár az ősz első heteinek időjárása változékony, mikor máskor hordhatnánk ennyire változatosan a ruhatárunkat? Ki kell élvezni ezt az időszakot, mielőtt még kopogtatás nélkül betört a tél! Nektek milyen őszi öltözkédési praktiáitok vannak?

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.