Aki szereti a csokoládét, különösképpen az étcsokoládét, az mostantól bajban lesz. Az alábbi ragacsos browniet ugyanis könnyebb és gyorsabb elkészíteni, mint megenni. Ráadásul egy kaméleon veszett el benne, mert többféleképpen is megsütheted. Mielőtt azonban bemutatnánk, milyen sokféle csodát varázsolhatsz belőle, lássuk a receptet.
Íme a süti flancos hozzávalók nélkül
Végre egy süti, ami anélkül isteni, hogy kacifántos nevű hozzávalókat kellene beszerezni. És azt mondtuk már, hogy liszt egyáltalán nincs benne? Pedig így van. Ettől ugyan nem lesz a diétázók mentsvára, mert csoki dögivel van benne (hálistennek!), de aki netán gluténérzékeny, az is bátran fogyaszthatja.
A méricskéléstől megóvó “csésze” 2.5 dl-es csésze legyen.
Hozzávalók a teljes adaghoz
6 tojás
1 csésze cukor (barnacukorral még finomabb, ráadásul abból kevesebb kell)
20 dkg sótlan vaj
20 dkg étcsokoládé (a hipermarketek saját márkás étcsokijaival a legjobb)
10 dkg kakaópor (itt se kell fakszni: a saját márkás kakaóporok tökéletesek)
+1 aprócska csipet só, hogy kihozza az édes ízeket!
Az elkészítéséhez két tál kell. Az egyikbe belezuttyantod az apróra tört étcsokit és a felkockázott vajat, majd száműzöd a mikróba néhány percre, amíg a vaj és a csoki lesznek szíves megolvadni. Tudvalevő, hogy az étcsoki kockák száma tördelés közben gyakran csökken nyalánkság miatt. Ha Te is stikában majszolós típus vagy - nincs is annál jobb - legyen kéznél pár extra deka étcsoki. Elvégre ez a süti nem érdemli meg, hogy kevés csoki legyen benne!
Miközben a vaj és a csoki a mikró karibi hangulatában sütkéreznek, egy másik tálban keverd simára a 6 darab tojást, a cukrot és a kakaóport. Eleinte óvatosan kell bánni a habverővel, mert a kakaópor alattomos, és szeret mindenfelé szállni. De miután lecsillapodtak a kakaó-kedélyek, már nem kell kímélni a masszát.
Ha mindez megvan, az olvasztott csoki-vaj duót keverd a tojásos-cukros-kakaós mixhez, és KÉSZ! Irány a sütőpapírral kibélelt tepsi vagy tortaforma, majd kb 30 percre a 175 fokra előmelegített sütő.
Figyelem! A csokis masszás tálat nem szabad teljesen kikaparni, mert a maradék akkor boldog igazán, ha a kukta a saját szájába kanalazza. Különös módon, ezen a ponton a család férfi és gyerek tagjai is nagyon szívesen segítenek a konyhai munkában….
Az ízorgia fokozható!
A brownie keverék tökéletesen érzi magát muffin formákban is, ám ha így porciózod, kicsit kevesebb idő kell neki a sütőben.
A romantikus verzió esetén csak a megadott mennyiség felét készítsd el! Kanalazd kivajazott, kilisztezett (még jobb, ha liszt helyett kakaóport használsz) kis tálkákba. Süsd 18-20 percig, és kész is az elronthatatlan csokiszuflé! Koronázd meg némi vaníliafagyival és áfonyalekvárral, és garantáltan te leszel az este istennője!
Elfogadjuk, hogy ez a brownie nem épp egy fogyókúrás sütemény, de hát néha mindenkinek kell egy kis ízbéli kényeztetés! A megsütésének egy veszélye van: utána újra és újra el kell majd készítened! Ha megsütötted, várjuk kommentben a véleményedet!