Blog

Tükör-tévhitek: a legbosszantóbb plus size ruhaparák és feloldásuk!

2020.01.21 14:29

Tükör-tévhitek: a legbosszantóbb plus size ruhaparák és feloldásuk!

 

A tükör egy csodálatos találmány. Kár, hogy foncsorozott felülete csöppet szeszélyes. Bizonyos napokon mosolyt csal az arcodra, és megnyugtat affelől, hogy nagyszerűen nézel ki. Máskor viszont sehogy sem akar olyan tükörképet mutatni, amivel elégedett lennél. Hiába a pózolás, a forgolódás, a sokadszori ellenőrzés; a végeredmény egy rosszkedvű állapot, amelyben legszívesebben nyelvet öltenél önnön képmásodra. Ez utóbbi életérzést nagy valószínűséggel minden plus size nő ismeri. 

 

Jó, igen, mi is tudjuk: a tükör egy élettelen tárgy. Ilyenformán nem ő dönti el, hogy te milyennek látod benne magad. (Kivéve, amikor egy-egy kőszívűen kövérítő vagy épp segítően soványítő tükörről van szó.) Az igazi ok a női agy bugyraiban keresendő. A női agy bugyrai ugyanis teli vannak irreális félelmekkel, amelyek arról szólnak, hogy nem vagyunk elég jók. Elég szépek, elég okosak, elég csinosak. A félelem valódi kiváltója azonban nem ez: valójában attól félünk, hogy mások mit gondolnak majd rólunk. Hogy nem fogunk tetszeni, hogy bírálni fognak, lenéznek, megvetnek, és végsősoron: nem szeretnek. 

 

Aggodalmaskodás helyett tény meg mindent azért, hogy jól érezd magad a bőrödben és légy mosolygós! A kedves, mosolygós emberek másokat is jókedvre derítenek! Ám mivel az optimizmust nem lehet beletenni a reggeli kávédba, összegyűjtöttünk 5 ruhaparát, amellyel olykor minden plus size szembesül a tükör előtt állva. Megoldást is mutatunk rájuk, úgyhogy mostantól viszlát, tévhitek, helló plus size kicsattanó önbizalom!

#1 - Plus size létemre ez nekem úgyis túl….

 

...színes, virágos, kockás, pöttyös, mintás.

 

A plus size csajok szeretik elhinni azokat a régi “bölcsességeket”, miszerint a “Sötét színek slankítanak.” vagy “Nem okos dolog felhívni a figyelmet a dús idomokra nagy mintákkal.” Mi több, az említett hölgyek sokszor maguk is hajlamosak arra, hogy mivel a modellalkat nem az ő játszóterük, a feltűnést kerülendő elrejtőzzenek a sötét színek birodalmában.

 

Pedig a divatos megjelenés és a változatos öltözködés öröme mindenkinek jár! Arról nem beszélve, hogy egy jól megválasztott színnel vagy mintával az előnyös testrészeidre terelheted a figyelmet! Ez a dögös, bordó felső például valósággal bálványozza a dekoltázsodat!Vagy itt van ez a rabul ejtőn rózsaszín felső. Még fodrok is vannak rajta, mégis csinos! A szín- és mintapara tehát mehet a kukába! Élvezd a játékot a színekkel, próbálj fel mintás holmikat, és meglátod: a megfelelő fazon biztosan feltornázza az önbizalmadat!#2 - Szoknya vélemények

 

A plus size csajok gyakran úgy rettegnek a szoknyától, mintha az valami horrorfilm szereplője lenne, ami a cipzár felhúzásával orvul bekebelezi őket.

 

Pedig ez nem igaz. A titok nyitja a megfelelő fazon és szoknyahossz levadászása.

 

Alma alkatnál általában a felsőtest erősebb egy kicsit, a láb viszont gyakran kifejezetten villantani való. Az ilyen alkatú plus size csajok akár egy rövidebb szoknyával is szerencsét próbálhatnak, de a térdig érő hosszúsággal biztos nem lőnek mellé.

 

Körte alkat esetén az a szoknya legyen egy kicsit bővebb, A-vonalú szabással, ami jótékonyan elrejti a comb és a popsi tájékán leledző felesleget. 

 

A homokóra alkatúaknak a legtöbb fazon jól áll majd, de persze sem nekik, semmi a többi alkatú hölgynek nem szabad figyelmen kívül hagyni a mágikus maxi szoknya előnyeit.

 

És még valami: a farmerszoknya molettül is menő! Íme a bizonyíték!#3 - A ruha teszi a plus size csajt!

 

Jól jegyezd meg. A. Ruha. Nem. Ellenség. 

 

Nyilván nem fogod belepréselni magad egy olyan extraszűk ruciba, ami még Palvin Barbinak is necces, de ettől még számtalan olyan fazon és anyag létezik, ami teltebb nőknek is jól áll. Sőt, van, ami nekik áll jól igazán! Gondolj bele, egy dekoltázs és kerek popsi elég sokat hozzátesz az összképhez!

 

Tehát, hölgyeim, ideje beruházni egy rafinált ruhára! Harisnyával, tűsarkúval vagy épp csizmával irtó dögös viselet lehet!#4 - Farmer-póló, az örök befutó a teltebb idomokon!

 

Igaz. De ugye nem azért ragaszkodsz ehhez a duóhoz, mert attól félsz, hogy más nem állna jól? Mondjuk, ha idáig elolvastad a cikket, akkor már valószínűleg tudod is, hogy nem így van!

 

A nők súlytól függetlenül hajlamosak arra, hogy a reggeli öltözködést apokalipszisnek fogják fel, és a “semmisemálljól”, “nincsegyrongyom” se problematikát egy megszokott farmer-póló kombóval oldják fel. Azt is dacosan. Vagyis az öltözködés ilyenkor elveszíti a benne bujkáló öröm faktort, és nem ad extra adag önbizalmat.

 

Amikor legközelebb úgy érzed, hogy a borongós reggeli rutin végére egyetlen outfit sem tudja feltenni a pontot, állj meg egy kicsit, vegyél mély levegőt, és gondolj erre a cikkre! Aztán kapj elő a szekrényből egy dögös ruhát vagy felsőt, és hagyd, hogy a megfelelő szabásvonal erőt és magabiztosságot adjon!#5 - Elegánsnak lenni vagy nem lenni?

 

Nem csak a plus size csajokat érinti a dresscode dilemma. 

 

Egyszer például hivatalos voltam egy olyan üzleti célú csoportos reggelire, ahol a résztvevők igyekeznek szakmailag gyümölcsöző kapcsolatokat kötni egymással. Azt gondoltam: ha reggeli, akkor biztos a megjelenés is lehet lazább. Sötétebb farmerban, fehér, feliratos pólóban és farmerdzsekiben mentem. Öltönyös és kosztümös társaim vélhetően kicsit furcsán néztek rám. Kétségkívül jobban éreztem volna magam egy hangyányit elegánsabban, ugyanakkor a saját szakterületemhez jól illett a lazább megjelenés, így végül nem éreztem kellemetlennek a dolgot.

 

Ennek ellenére: azt javasoljuk, hogy ha nem tudod eldönteni, mit vegyél fel egy fontosabb eseményre, olyan ruhát válassz, ami inkább elegánsabb. Vagy olyat, amit bárminek el tudsz adni. Egy sima sötétkék ruha, teveszínű vagy világosszürke csizmával és táskával egyszerre lehet lezser és elegáns is!
Tehát, Hölgyeim: nem ér kifogásokat gyártani, merjetek változatosan öltözködni! Éljen a divat és az önkifejezés!

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.