Blog

A kosztümtől a női szabadidőruháig

2022.01.30 16:26

A kosztümtől a női szabadidőruháig

Míg a női szabadidőruha mindig is népszerű választás volt - az 1920-as évek elegáns Chanel darabjaitól kezdve, a hetvenes években népszerű selyemszövet fazonokig -, ez a trend az első lockdownt követően valódi újjáéledést mutatott. 

A közel egy éves karanténban való tartózkodás a végtelenségig megváltoztatta a kollektív öltözködési szokásainkat. Ezt a legjobban az bizonyítja, hogy mennyire megugrott a szabadidőruha vásárlások száma világszerte. 2021-ben körülbelül 37,7 milliárd dollár értékben adtak el belőlük Amerikában, és nincsen semmi jele annak, hogy a népszerűségük csökkenne.Nyugodtan kijelenthetjük, hogy lejárt az ideje a kinyúlt és kifakult szetteknek. A széles plus size kínálat mellett a mostani szabadidőruha modellek is sokkal szebbek, mint valaha! Egyszóval, teljes magabiztossággal viselhetjük őket akár a nyílt utcán is. Most pedig nézzük meg, hogy mire kell ügyelnünk az ideális darab kiválasztásánál!

 

Komfortérzet

 

Amikor az otthoni pihenéshez - egy könyvvel összegömbölyödve a kanapén - választunk női szabadidőruhát, akkor gondoljuk át alaposan, hogy melyek azok a szövetek és fazonok, amelyek egész nap kényelmet biztosítanak számunkra!

 

Megfelelően illeszkedő női szabadidőruha

 

Mivel mi nők sokféle testalkattal rendelkezünk, ezért érdemes olyan női szabadidőruhát választani, amely hízelgő a testalkatunk számára. Az alma alkatúak például jól mutatnak majd magas derekú alsóban, de ez a körte típusokra már nem igaz. Nekik inkább a testük felső részére kell irányítani a figyelmet, ezáltal kialakítva a kiegyensúlyozott sziluettet. 

 

Stílus

 

Ki mondta, hogy a kényelem miatt le kell mondanunk a stílusról? Mint, ahogy már fentebb említettük a sokszínű divatnak hála, a női szabadidőruhák idén többféle izgalmas stílusban is hordhatóak. 

 

Bátran válasszunk színesebb darabokat, mert ezek nem csak a megjelenésünket, de a hangulatunkat is feldobják! A minták tekintetében ugyanez a javaslatunk, viszont egy dologra érdemes ügyelni - inkább az apróbb nyomatokkal ellátott fazonokat preferáljuk!

 

Tisztítás

 

Mint minden ruhadarabunk, a szabadidőruha is rendszeres mosást igényel, és mi azt szeretnénk, hogy ez a lehető leggördülékenyebben menjen. A normál szövetek gépi mosást igényelnek, de előfordulhat, hogy a szabadidőruhánk olyan kényes anyagból készült, mint például a bársony, ami a matériák közül talán az egyik legkellemesebb, de a tisztítása nem egyszerű feladat. Sokan meg sem próbálkoznak vele házilag.

 

Abban az esetben, ha mégis erre adnánk a fejünket, akkor fontos, hogy mindig langyos vízben mossuk ki! Ha foltos, akkor az anyag dörzsöléséhez használhatunk puha kefét, de ezt a hátoldalán tegyük meg! Végezetül pedig mosás után sokszor át kell öblíteni, hogy a mosószer teljesen eltűnjön az anyagból.

 

A megfelelő szabadidőruha egy igazi kincs lehet a ruhatárunkban. Ha odafigyelünk ezekre a részletekre, akkor a vásárlásnál garantáltan a legjobb döntést fogjuk meghozni.

 

Hogyan viseljük?

 

Dobjuk fel például a kedvenc kiegészítőinkkel, ami lehet egy menő táska, statement ékszerek, vagy kapjunk fel rá plusz rétegként egy hosszú kabátot! A lábbelik terén is bátran kísérletezhetünk. Hordhatjuk bakanccsal, sneakerrel, de az sincsen kizárva, hogy a kedvenc magassarkúnkat vegyük fel hozzá!

 

Nincsen kőbe vésve az sem, hogy a szabadidőruha szettet csak egyben lehet viselni. Egészítsük ki a nadrág részét egy csíkos felsővel és fehér tornacipővel, és máris egy igazán érdekes kombinációt kaptunk! Egy menő farmerdzsekivel feltehetjük az i-re a pontot. 


Reméljük elnyerte a tetszésedet ez a kis blogbejegyzésünk. Nemsokára újabb izgalmas tartalommal jelentkezünk, addig is nézd meg legújabb kínálatunkat!

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.