Blog

Leggingshez legjobban illő tunika moletteknek

2022.02.11 09:38

Leggingshez legjobban illő tunika moletteknek

A tunika moletteknek is az egyik legjobb választás! Laza, mégis nőies szabása, valamint a minták és a színek széles választéka teszi a tunikát a gardróbunk elengedhetetlen elemévé. Ez a ruhadarab egy igazi örökzöld, történetének kezdete az ókorba nyúlik vissza.

Viszont, ha ugrunk egy kicsit az időben, akkor a 70-es évek hippi kultúrájában is fellelhető, ugyanis a viselése a szabadság és az önkifejezés eszközévé vált ebben az időszakban. 

A trendek jöttek és mentek, de sokoldalúsága és szabadsága miatt továbbra is közkedvelt ruhadarabnak számít. De hogyan lelhetünk rá a megfelelőre? Az ideális tunika meglelése egy egyszerű dologra vezethető vissza, méghozzá a testalkatunkra.

Homokóra

 

Ha a vállaink szélessége és a mellbőségünk nagyjából azonos, a derekunk pedig jóval kisebb, akkor igazán szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mivel homokóra testalkattal rendelkezünk. Igen, plus size méretben is létezik ilyen. Ebben az esetben a leghízelgőbb megjelenés elérése érdekében az öltözködésnél a testünk csodás vonalainak kiemelése a cél.

 

Válasszunk olyan hosszabb fazonú stílusos tunikákat, amelyek a testünkre simulnak, és finoman kihangsúlyozzák a derekunkat! Ha ezek még övvel, pánttal vagy húzózsinórral is el vannak látva, akkor megütöttük a főnyereményt. Továbbá a nyakkivágás fajtája is sokat adhat a sikkes kinézethez, ezért válasszunk gombolható vagy V-nyakú verziókat! 

 

Körte

 

Ez talán az egyik legproblémásabb testalkat, mivel a két testfél között akár két méretnyi különbség is tapasztalható. Az ideális ruhadarabok kiválasztásánál arra érdemes odafigyelnünk, hogy ezt az arányeltolódását ne kiemeljük, hanem inkább törekedjünk vizuálisan szimmetrikusnak láttatni a testünket.

 

Ennél a alkatnál érdemesebb világosabb színű, valamint élénkebb és hangsúlyosabb mintával ellátott tunikákat választani, mivel ezekkel a szélesebb csípőnkről a felsőtestre irányíthatjuk a figyelmet.

 

Alma

 

Erősebb felsőtest, teltebb mellek és hasvonal, illetve karcsúbb csípő és lábak - ha ezeket a jelzőket olvasva magunkra ismerünk, akkor alma alkatúak vagyunk. 

 

Ilyenkor a tunikákból főleg a mell alatt szűkülő fazonokat érdemes keresni, amelyek a felsőtestünk legkeskenyebb pontját emelik ki, valamint legalább fenék alá, de akár combközépig is leérnek. 

 

Ha érdekelnek további tippek a különféle plus size testalkathoz illő öltözködéssel kapcsolatban, akkor olvass hasznos tartalmakat blogunkban!

 

Győződjünk meg róla, hogy elég hosszú-e!

 

A legmegfelelőbb hosszúságú tunika moletteknek az, amelyik elfedi a fenekünket és maximum térd felett pár centivel végződik. Egy szóval összefoglalva, nem túl rövid, de nem is túl hosszú. Hiszen akár hisszük, akár nem, ez sem a legelőnyösebb számunkra. 

 

A sötét szín karcsúsít, ezért tökéletes a fekete tunika moletteknek!

 

Válasszunk például egy fekete, vagy sötétkék felsőrészt egy hozzáillő árnyalatú leggings-el, és így optikailag “lefaraghatunk” néhány kilót magunkról. 

 

De nincs kőbe vésve, hogy ha valaki plus size, akkor csak sötét ruhadarabokat viselhet. Hordjunk bátran színesebb tunikákat is, hogy ne váljon az öltözködésünk túlságosan unalmassá! Csupán azt kell szem előtt tartanunk, hogy a választott felső ne legyen túl rikító. 

 

A méret a lényeg - a mintáknál mindenképp

 

A különféle nyomatok viselése nemcsak a gazella testalkatú hölgyek kiváltsága, a molett nők is nyugodtan nyúlhatnak hozzájuk. Mivel az apróbb minták és a vékony csíkozás segítségével oda terelhetjük a figyelmet, amit szeretnénk magunkon megmutatni, ez is hatásos eszköz lehet!


Bízunk benne, hogy ez a cikkünk a hasznodra fog válni. Abban az esetben, ha bármi egyéb kérdésed felmerülne, akkor készséggel állunk rendelkezésedre!

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.