Blog

A leghízelgőbb női kabát a testalkatunkhoz

2022.03.15 13:01

A leghízelgőbb női kabát a testalkatunkhoz

A megfelelő női kabát megvásárlása az egyik legfontosabb beszerzés, amelyről minden évben gondoskodunk. Ahogy a tél lassan tavaszba fordul, itt az ideje, hogy levetkőzzük a szeretett télikabátunkat, és lecseréljük egy könnyebb tavaszi alternatívára. De a kiválasztásnál nagyon körültekintően kell eljárni, mert az előttünk álló átmeneti időszakban a ruhatárunk alapelemének számít majd. 

Mivel az új szezon kollekcióinak boltokba kerülésekor számos szín és stílus közül választhatunk, csábító lehet, hogy szabad rablást végezzünk. Ennek ellenére érdemesebb a mennyiség helyett egy minőségi darab megtalálására időt szánni. Ugyanis, ha olyan kabátot választunk, amely mindenhol megfelelően kiemeli a domborulatainkat, akkor alig várjuk majd, hogy viselhessük. Webáruházunkban a legszebb molett alkatra illő ruhadarabokkal várunk!

Ezért is fontos a vásárláskor a testfelépítés figyelembe vétele. Amennyiben viszont nem vagyunk biztosak benne, hogy ez mit is takar pontosan, akkor érdemes elolvasni az alábbi útmutatónkat.Ha magasak vagyunk…

 

A magas nők sokféle stílusú darabot viselhetnek, de amennyiben karcsúbb testalkattal rendelkeznek, és szeretnének egy kis extra formát is kölcsönözni maguknak, akkor egy öves derekú kabát lehet a megfelelő választás. Ha ez a darab még gombokkal, zsebbel vagy egyéb díszítéssel is el van látva, akkor megütöttük vele a főnyereményt. 

 

Ha kicsik vagyunk…

 

Alacsonyabb testmagasság esetében nem egyszerű feladat megtalálni a megfelelő női kabátot. Ügyeljünk arra, hogy ne válasszunk térd vagy vádli körül végződő darabokat, mert ezektől még alacsonyabbnak tűnhetünk!

 

Ilyenkor érdemesebb inkább a csípő körül végződő kabátokat előnyben részesíteni, amelyek optikailag magasabb megjelenést, a lábaknak pedig hosszúságot kölcsönöznek. 

 

Fordított háromszög alkat

 

Ha a felsőtestünk hangsúlyos, akkor egy egygombos blézer remek választás lehet számunkra, mivel a mély V alakú kivágása elvonja a figyelmet a széles vállakról, miközben a fazonjának egyszerűsége áramvonalasítja a törzsünket. 

 

Egyenes testalkat 

 

Az egyenes alkathoz jól illeszkednek a combközépig érő kabátok, mivel megtörik picit a testet, ezáltal íveket hozva létre. Ha pedig például egy dupla, arany gombsoros fazon választunk, akkor ez jobb formát kölcsönözhet a törzsnek azáltal, hogy kontrasztot hoz létre. 

 

Női kabát alma testalkatra

 

Ennél az alkatnál igyekeznünk kell, hogy olyan kabátot válasszunk, amely a derekunktól távolabb helyezi a hangsúlyt! Főleg az A-vonalú és a dús dekoltázzsal ellátott darabok számítanak megfelelő választásnak. Emellett fontos még szem előtt tartani, hogy a kabát szegélyvonala közvetlenül térd felett végződjön, aminek segítségével jobban felhívhatjuk a figyelmet a gyönyörű lábainkra.

 

Homokóra alkat

 

Mutassuk meg azt a csodálatos derekunkat! A kínálatunkban kapható steppelt Cavaricci átmeneti kabát például remek választás lehet, amelynek mélyen elhelyezett gallérja bevonzza a tekinteteket, és a maximális görbületi forma elérése érdekében a derekán megkötővel van ellátva.

 

Konklúzió 

 

Annak ellenére, hogy első látásra számtalan stílusú kabátba hajlamosak vagyunk beleszeretni, azért fontos tudni, hogy mi illik legjobban a testalkatunkhoz. Azáltal, hogy ismerjük a testünk legjobb részeit, biztosak lehetünk abban, hogy megtaláljuk az alakunkhoz leginkább passzoló kabátokat. 

 

Bizonyos alkatok sokoldalúbbak abban a tekintetben, hogy mi áll jól. Míg más testfelépítéseknél korlátozottabbak a lehetőségek, de abszolút lenyűgözőnek tűnhetnek, ha jól választunk. 

 

Végezetül pedig, amennyiben sikerül a megfelelő darabot megtalálnunk, akkor az egy olyan elemmé is válhat, amit akár a kapszulagardróbunkba is beilleszhetünk.A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.