Blog

Tanácsok oversize ruha viseléséhez

2022.03.29 11:00

Tanácsok oversize ruha viseléséhez

Az oversize ruha gyakran olyan darab hírében áll, amelyet akkor viselünk, ha nem akarunk különösebb erőfeszítéseket tenni a megjelenésünkért. A kapucnis óriás pulóverek és pólók, olyan hírhedt „lusta napokra” való darabok, amelyek viselése miatt általában nem érzünk túlzott bűntudatot, ha az idő nagy részében igyekszünk jól kinézni.

A mai blogcikkünkben megosztjuk néhány kedvenc tippünket azzal kapcsolatban, hogy hogyan viselhetünk oversize ruhát anélkül, hogy a testalkatunkat vizuálisan megnövelnénk. Mert tetszik, nem tetszik, ez a stílus újra divatba jött, és nem igen megy az elkövetkezendő időkben se sehová.Az oversize ruha története

 

Mielőtt Bella vagy Gigi Hadid, Rihanna, Kendall Jenner és más divatos hírességek bő/túlméretezett megjelenést öltöttek volna, olyan női rapperek és R&B énekesek, mint MC Lyte, a TLC, az Xscape és az Aaliyah már stílusosan űzték ezt a divatirányzatot.

 

Minden ruhadarab olyan bő volt, amennyire csak lehet: hatalmas póló, hatalmas kapucnis pulóver, masszív farmer és egy nagy kabát. Később ez az öltözködési forma egyes fiatalok körében a szabadság és a kulturális tudatosság szimbólumává vált, illetve a többségi társadalom értékeit elutasító jelképpé. A női ruhák között pedig napjainkban is nagy szerep jut ezeknek a daraboknak!

 

Maradjunk közel a méretünkhöz!

 

Sok nő úgy próbál oversize ruhát vásárolni magának, hogy több mérettel nagyobb ruhadarabok után kutat. Bár ez a taktika néha működik, de általános ökölszabályként nem a legjobb ötlet. Mivel azok a ruhaneműk nem csak ott lesznek túlméretesek, ahol mi azt szeretnénk.

 

Amennyiben elkerülnénk ezt az egyáltalán nem hízelgő zsákszerű hatást, akkor a normál méretünknél maximum 2 számmal nagyobb ruhát válasszunk.

 

Viseljünk harisnyát!

 

A harisnya és a túlméretezett felső gyakorlatilag a tökéletes páros. A harisnya ugyanis természetesen karcsúsítja és meghosszabbítja a lábunkat. Ráadásul nagyon semleges, ezért lehetővé teszi, hogy a túlméretezett ruhadarab legyen a megjelenésünk fókuszpontja. 

 

Párosítsunk például egy fekete harisnyanadrágot túlméretezett pulóverrel vagy pólóval és egy magas sarkú csizmával, hogy karcsúsító és áramvonalas megjelenést hozzunk létre!

 

Ha viszont egy kicsit merészebbnek érezzük magunkat, akár teljesen el is hagyhatjuk a harisnyanadrágot. Esetleg felhelyezhetünk még egy övet a derekunkra, ha olyasmit viselünk, ami alul bő, de felül illeszkedik, mint például a vállakat szabadon hagyó, szexi piros Oxyd tunikánk

 

Tartsuk meg a részleteket!

 

Ha oversize szabású ruhát viselünk, fontos, hogy legyen valamilyen fókuszpont, amely vonzza a szemet, hogy ne vesszünk el a rengeteg anyagban! Viszont sajnos ez elég “csúszós pálya” lehet, mivel, ha bő, túl sok textúrájú és még részletgazdag darabokat is választunk, akkor szabályosan elveszünk majd bennük. 

 

Ezért inkább maradjunk távol az olyan részletektől, amelyek extra tömeget adnak ruháinknak, mint például a texturált rátétek vagy a vaskos anyagok! Ehelyett válasszunk például finomabb, csipkeszegéllyel ellátott vagy texturált nyakkivágású oversize darabokat!

 

Tartsunk meg némi struktúrát!

 

Maradjunk távol minden olyan laza szabású darabtól, amely formátlannak tűnik, mivel ezektől valószínűleg nagyobbnak és szélesebbnek látszódunk majd, mint amilyenek valójában vagyunk.

 

Ehelyett ügyeljünk arra, hogy a választott oversize ruhák megőrizzenek valamiféle formát és szerkezetet. Ez bármi lehet, a szűk vagy kámzsanyakú oversize pulcsitól kezdve a széles, merész gallérral ellátott bő szabású kabátig vagy blézerig. 


Ha a cikkünk alapján te is kedvet kaptál az oversize stílushoz, akkor mindenképpen érdemes szétnézned webáruházunk kínálatában, ugyanis nálunk számtalan csodás darabra lelhetsz!

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.