Blog

Az XXL ruházattal kapcsolatos tévhitek

2022.04.19 13:13

Hízelgő, kényelmesen illeszkedő XXL ruházatot találni még néhány évvel ezelőtt igazi kihívás elé állította azokat a nőket, akik nem igazán sorolhatták magukat az XS-estől M-es méretig terjedő kategóriába, de ma már ez nem így van. 

A társadalom szerencsére egyre inkább elfogadja a kerekded idomokat, mivel az olyan hírességek, mint például Amy Schumer és Ashley Graham küzdenek a testpozitivitásért. A divatban ez azt is jelenti, hogy az XL-nél nagyobb méretek már egyszerűbben elérhetőek, és természetesen már minőség és szabás tekintetében is kifogástalanok. 

Azonban hiába vannak már tele a boltok polcai szebbnél szebb ruhákkal, ahogy a mi teljes kínálatunk is bővelkedik ezekben, sajnos még mindig elég sok tévhit él az öltözködési szabályok tekintében. De mik is ezek pontosan?

„Soha ne viselj fehér XXL ruházatot!”

 

A hízelgő ruhadarab kulcsa az illeszkedés, nem pedig a szín. A fehér árnyalat nem tesz vizuálisan nagyobbá, amennyiben megtaláljuk az ideális ruhaneműket, ahogy a feketétől sem fogunk kisebbnek látszani, ha nem illeszkedik megfelelően.

 

Annyi a trükk, hogy a fehér ruházat vásárlásakor kerüljük a vékony szöveteket, amelyek kiemelik az idomokat. Ehelyett válasszunk inkább tartalommal és szerkezettel rendelkező matériákat. Ezek ugyanis nemcsak támaszt nyújtanak, hanem az extra vastagságot biztosítják, hogy az alsóneműk ne kukucskáljanak ki, amikor a napon vagyunk.

 

“A gombolható ing nem hízelgő.”

 

Ezek az ingek igenis kiegészítik a domborulatokat. Csak olyat kell keresni, amely rugalmas és olyan formatervezési részletekkel rendelkezik, amelyek hízelgőek az alkatunknak. A még karcsúbb sziluettért kapjunk fel az ing fölé egy blézert, kabátot vagy kardigánt, amelyek így majd kisebbnek láttatják a testünk középső részét, és vizuálisan megnyújtanak minket.

 

“Az élénk színek felesleges figyelmet fordítanak az alakodra, és így nagyobbnak tűnsz tőlük.”

 

Nincsenek szabályok a színekre vonatkozóan, csak ügyeljünk arra, hogy az egészítse ki az arcbőrünket. Ugyanis még az élénkvörös is karcsúsíthat, ha a szabás laposabbá teszi az alakunkat. Ha még mindig nem szimpatikus ez az öltözködési mód, akkor azt javasoljuk, hogy először kezdjük apró, élénk részletekkel – cipőkkel, ékszerekkel vagy táskákkal –, mielőtt nagyobb darabokat próbálnánk ki.

 

“A monokróm öltözködés minden esetben karcsúsít.”

 

A monokróm valóban csodákra képes egy egyetlen hosszú, karcsú, folyamatos vonal létrehozásával a megjelenésünkben, de ha egyszerűen csak azonos árnyalatú random darabokat dobálunk fel magunkra, az rendkívül hanyagnak tűnhet. 

 

Tehát ahelyett, hogy tetőtől talpig ugyanazt az anyagot viselnénk, adjunk hozzá az outfitünkhöz inkább különböző textúrájú XXL ruhaneműket vagy olyan matériát, mint a sifon, és díszítsük egy feltűnő színnel.

 

“A trendek követése túl kockázatos. Csak ragaszkodj az alapokhoz!”

 

Ha már a víz felszínén lebeg a csónakunk, akkor már miért ne evezhetnénk vele? A trükk az, hogy a trendet úgy alakítsuk át, hogy az megfeleljen az alakunknak. 

 

Tetszenek a crop topok, de nem igazán merjük viselni őket? Válasszunk egy hosszabbra szabott verziót, és párosítsuk magas derekú ceruzaszoknyával! Szeretnéd kipróbálni a colour blockingot? A több tónusú darabok viselése karcsúsíthat, ha a függőleges panelek és a sötétebb árnyalatok azokon a területeken helyezkednek el, amelyeket inkább elrejteni szeretnénk.


Ezzel végére is értünk a kis összefoglalónknak. Reméljük sikerült vele egy kicsit arra ösztönözni, hogy igenis merj változatosan öltözködni! Egyébként egy korábbi blogcikkünkben már foglalkoztunk néhány hasonló plus size ruhaparával. Amennyiben érdekel ez a téma, akkor ezt mindenképpen ajánljuk elolvasásra.

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.