Blog

Az alkalmi molett tunika viselésének megfelelő módjai

2022.04.21 08:56

Ismerkedjünk meg a ruhatárunk “egyik legkeményebben dolgozó darabjával” – az alkalmi molett tunikával! Amennyiben fejtörést okoz az, hogy hogyan is kellene viselnünk az új szezonban, akkor érdemes elolvasni az alábbi útmutatót!

Alkalmi molett tunika munkába

Emeljük új szintre a professzionális ruházatot, és viseljünk egy alkalmi molett tunikát egy testreszabott nadrággal! Válasszunk például egy halvány rózsaszín vagy elefántcsont árnyalatú, fodrokkal ellátott darabot, és hozzá egy fekete vagy sötétszürke alsórészt, hogy irodai megjelenést kölcsönözzünk, akár blézer vagy zakó használata nélkül!

De a tunika remekül passzol egy ceruzaszoknyához is. Próbáljunk ki például egy olyan verziót, amelynek a nyakkivágásának összefutó átlói elöl találkoznak, és egy testre simuló szoknyát az elegáns, de professzionális megjelenés érdekében. 

Rázzuk fel a munkahelyi gardróbunkat különféle minőségi anyagokból készült tunikákkal! Válasszunk semleges színeket, amelyek a tárgyalóteremtől a hétvégi happy hour-ig megállják a helyüket! Így ebben az esetben csak annyi lesz a dolgunk, hogy kicseréljük a kiegészítőinket, és esetleg felteszünk egy másik sminket.Különleges alkalmakra

 

Kevés nő tud ellenállni annak, hogy egy kényelmes, mégis igazán csinos tunikában élvezze az élete meghatározó pillanatait. Akár megosztunk egy üveg bort a barátainkkal, akár egy különleges valakivel találkozunk egy kávéra, egy alkalmi molett tunika és egy farmer kombinációja mindig fantasztikusan megállja majd a helyét.

 

Párosítsunk például egy selymes tunikát egy 60-as éveket idéző ún. cropped sziluettel rendelkező nadrággal! De a tunika akár rövid ruhaként is viselhető egy pár sötét leggingssel és csizmával a divatos megjelenés érdekében.

 

Bújjunk egy alkalmi molett tunikába, és bulizzunk egész éjszaka!

 

Semmi sem drámaibb, mint egy flitteres tunika egy pár széles szárú, lendületes nadrággal egy formálisabb alkalomra. Az esküvőktől a céges rendezvényekig az alkalmi molett tunika olyan megjelenést kölcsönöz majd, amely garantáltan megfordítja a fejeket. 

 

Tunika, amely egyensúlyban tartja az alakunkat

Ha tunikát szeretnénk viselni, akkor válasszuk ki azt, ami kiemeli az alakunkat és a legjobb tulajdonságainkat.

Amennyiben a felsőtestünk keskenyebb, mint az alsó, akkor az a darab ideális számunkra, amely felhívja a figyelmet a karcsú vállainkra. Ilyenek például az oldalt slicelléssel és mély V-nyakkivágással ellátott modellek, amelyek a derék felett vagy alatt végződnek. Egy sállal vagy nyaklánc viselésével pedig még inkább egyensúlyba hozhatjuk a testünket.

 

Tunika, amely kiemeli a derékvonalunkat

 

A jól illeszkedő derékvonal hízelgően reprezentálhatja a természetes íveinket. Ezért érdemes olyan tunikát választani, amely derékban és csípőben is ül. A görbületeink még szebb kiemeléséhez pedig használhatunk egy övet is. 

 

Hol végződjön?

 

A válasz erre számtalan tényezőtől függ: testalkat, combforma, testarányok (lábhossz), legszélesebb pont, színkontraszt. Szóval nézzünk meg ezek közül néhányat!

 

Ha például egyenes vagy fordított háromszög testalkattal rendelkezünk, akkor érdemes rövidebb fazonút választani, hogy megmutassuk a szép combjainkat. 

 

Ha azonban nem szeretnénk, hogy a lábaink szélesebbnek tűnjenek, mint amilyenek, akkor ne tegyünk vízszintes szegélyt a combok legszélesebb pontjára. Tehát egy X alaknak alacsonyabb tunika szegélye van, mint egy 8-as alkatnak. 


Amennyiben érdekelnek még további tippek a testalkatnak leginkább megfelelő tunika megválasztásával kapcsolatban, akkor ajánljuk elolvasásra korábbi blogcikkünket!

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.