Blog

Extra méretű hosszú ruhák: hogyan válasszunk és hogyan viseljük?

2022.05.24 14:52

Viselhetnek a molett nők extra méretű hosszú ruhákat? Sokunk válaszolna erre a kérdésre nemmel, de a helyes válasz valójában az igen! A maxi ruhák ugyanis minimálisra csökkentik a nagyobb csípőt, illetve segítenek elrejteni az itt-ott felbukkanó felesleget.

Az igazság alapvetően az, hogy bármit viselhetünk, amit csak akarunk, de van néhány szabály, amelyeket feltétlenül be kell tartani a gyönyörű és kifinomult megjelenés megteremtése érdekében.

Hosszúság

Ha a maxi ruhákról beszélünk, akkor a hosszúság a legfontosabb paraméter velük kapcsolatban, mivel a megfelelő hossz lenyűgöző sziluettet kölcsönöz a viselőjének. A lábujjhegyig érő darabok hízelegnek legjobban a vékony és a molett nők alakjának egyaránt. Ezek a ruhák a kényelmi szinttől és az alkalomtól függően lapos vagy magas sarkú cipőkkel is párosíthatók.Színek és minták

 

A molett hölgyek gyakran félnek a merész színektől és mintáktól, és igyekeznek testüket fekete alá rejteni. A „csak fekete” szabály viszont megszűnt! 

 

Lehet, hogy meglepően hangzik, de a kerekdedebb nőknek is érdemes elgondolkodni egy olyan darab viselésén, mint amilyen például a kínálatunkban kapható hosszú ujjú, gumis derekú, piros Cavaricci plus size maxi ruha, zsebekkel ellátva. Ugyanis ennek a rucinak a magunkra való öltése is egy nagyszerű módja lehet annak, hogy elrejtsük, amit el szeretnénk, és egyben a segítségével ünnepelhetjük a magabiztosságot és a stílust. 

 

A minták tekintetében a nagyobb nyomatok sokkal jobban “kisimítják” az alakot, mint az aprók. A függőleges verzióktól pedig vizuálisan karcsúbbnak tűnhetünk, csakúgy mint a törzs legkisebb részét körülvevő öv által. 

 

Szövet

 

Mindannyian szeretnénk ízlésesnek tűnni az extra méretű hosszú ruháinkban, de valljuk be, a kényelem a legfontosabb szempont, különösen a melegebb hónapokban. A könnyű, szellős anyagokból készült nyári maxi ruhák pedig a legjobb választást jelentik. 

 

Minden olyan anyag jó, amelyik nyúlik. Így a ruha mindig átöleli a domborulatainkat, és velünk mozog bármely tevékenység végzése közben. A matériának emellett könnyűnek és légáteresztőnek is kell lennie, így nem lesz túl melegünk, ha csinosan szeretnénk kinézni. Az olyan libbenő anyagok, mint például a sifon, a zsorzsett vagy a puha trikóanyag a legjobbak a nagyobb testalkatok számára készült maxi ruhák elkészítéséhez.

 

V nyakkivágású extra méretű hosszú ruhák

 

A V nyak egy vékony függőleges vonalat hoz létre a testünkön, és némi egyensúlyt ad az öltözékünknek, így vizuálisan karcsúbbnak tűnhetünk.

 

Széles pánt vagy ujj

 

A váll nélküli és spagettipántos maxi ruhák általában nem megfelelőek molett nők számára. Mivel nagyobbnak láttatják a felsőtestet, és reflektorfénybe helyezik az erősebb felkart. 

 

Magas sarkú cipő

 

Egy pár mesés magas sarkú cipő vagy éktalpú szandál az alacsonyabb  molett hölgyek kötelező darabja. Mivel magasabbnak láttatnak, és megnyújtják a testet. Rengeteg különböző szín és stílus létezik. Csak meg kell találni azt a párost, amelyik a legjobban megfelel számunkra.

 

Kiegészítők

 

A megfelelő kiegészítők sokat segíthetnek abban, hogy kihangsúlyozzák megjelenésünknek a pozitívumait. Használjunk például nagyobb gyűrűket és fülbevalókat! Továbbá kerüljük a fekete vagy nagyon sötét színű kiegészítők használatát. Jobb, ha inkább fehér vagy egy élénkebb színű ékszert viselünk, amely jól illeszkedik az alapruha kompozíciójához.

 

A plus size ruhákat viselő nők általában megpróbálják elrejteni magukat a sötét színek mögé, de ez egyáltalán nem jó taktika. Mi azt tanácsoljuk, hogy ne félj kísérletezni különféle verziókkal, hogy mit viselj és hogyan!A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.