Blog

Extra molett alkalmi ruhák kiválasztása

2022.06.09 08:59

Manapság nehéz olyan extra molett alkalmi ruhákat találni, amelyek hízelgővé tennék a női testképet. Még kiábrándítóbb, ha találunk egy megfelelő jelöltet, és ez bizonyos területeken laza, máshol pedig rendkívül szűk, és nagyon hasonlít valamire, amit egy általános iskolai tanár viselne. 

Egyes nők kreatívak, amikor arról van szó, hogy ráleljenek a megfelelő formális ruhára a testméretüknek megfelelően, míg másoknak nehézségei adódhatnak domborulatuk kiemelésében. Vannak, akik pedig csak az alapokhoz ragaszkodnak. Éppen ezért összegyűjtöttünk néhány tippet, hogy segítséget nyújthassunk a legideálisabb alkalmi ruha vásárlásnál.

Hölgyeim, ideje megméretszkedni!

 

Az otthoni mérésekkel rengeteg időt takaríthatunk meg. A legfontosabb területek, amelyeket figyelembe kell venni, a derék, a csípő és a mellkas. Abban a pillanatban, amikor identifikáljuk a testalkatunkat, meg tudjuk határozni, hogy melyik öltözködési stílus emeli ki legjobban az értékeinket. 

 

Ha körbenézünk a molett alkalmi ruhák kínálatában, akkor három standard stílussal szembesülhetünk: egyenes, empire és A-vonalú. Az egyenes szabás ugye a nevéből is adódóan annyit tesz, hogy egyenes vonalban folyik le a válltól a ruha szegélyéig. Ha háromszög alakú, széles vállakkal és kicsi alsó testtel rendelkezünk, ez a jó választás. A kerekded hölgyeken azonban ez a ruhastílus túl pörgősnek és bőnek tűnik.

 

Az empire szabásvonalú darabok derékvonala közvetlenül a mellek alatt szűkül, ami kihangsúlyozza a test felső részét, és nagyszerű módja annak, hogy felhívja a figyelmet az arcra. Ezek ideálisak, ha körte alkatúak vagyunk vagy nagy a keblünk. De a molett estélyi viseletek legjobb szabása még mindig az A-vonal - szoros a mell körül, de finoman kiszélesedik a test alsó részén. Ez remekül megjeleníti az íveinket, kiemelve a test mindkét felét.

 

Keressük a sötét színeket!

 

A sötét színek, mint például a fekete és a sötétkék, minden stílusban karcsúsító hatásúak, és ezért a ruhatárunk alappillérei lehetnek. Sőt, a fülbevalónk vagy a nyakláncunk hangsúlyos színei még ragyogóbbá válhatnak, ha sötét hátteret kapnak.

 

Kisebb mintákkal ellátott, extra molett alkalmi ruhák

 

A mintás ruhák ugyan szórakoztatóak és kacérak, valamint önmagukban is karakteresek, de a nagy nyomatok katasztrofálisak lehetnek a molett nők számára, mivel aránytalanul néznek ki a testünkön. A kisebb minták megbontják az egyszínű árnyalatokat, miközben arányosak maradnak a test méretével. A megfelelő méretű mintával tehát a ruha karcsúsító és hízelgő lehet.

 

Határozzuk meg az igényeinket!

 

Ne felejtsük el felmérni a különleges alkalmakra vonatkozó molett ruhák formalitását. Például, ha egy esküvőre keresünk ruhát, akkor gondoskodni kell arról, hogy olyan stílust és színt válasszunk, amely illik a fogadáshoz, nem pedig olyasmit, amely akadályozza azt. Ha már esküvőről van szó, akkor meg kell említenünk egy korábbi blogcikkünket, amelyben erre az eseményre legmegfelelőbb alkalmi ruhák megtalálásáról írtunk.

 

Felejtsük el a méret miatti megszállottságot!

 

Amikor extra méretű molett alkalmi ruhát keresünk, akkor nagyon könnyű a méret megszállottjává válni. Fontos azonban az eszünkbe vésni, hogy a méret minden márkánál jelentősen eltérhet, és a címkén lévő szám csak referenciapont, nem pedig konkrét iránymutatás. 

 

Végső gondolatok!


Az egyik legfontosabb szempont, amelyet figyelembe kell venni, hogy képesek vagyunk-e találni valamit, amit szeretünk. Mivel, ha olyasmit viselünk, amit szeretünk, akkor igazán jól fogjuk magunkat érezni benne, és ezáltal még csodálatosabban nézhetünk ki.

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.