Blog

Az idei ősz egyik kulcsdarabja a női hosszú mellény

2022.09.14 13:17

Ahogy az időjárás egyre hidegebbre fordul, egy vadiúj sztárt is köszönhetünk a ruhatárban, ez pedig nem más, mint a női hosszú mellény. Miért lesz elengedhetetlen a viselése az idei őszi-téli szezonban? Mivel ez a gardróbelem már egy kis erőfeszítéssel is csiszolt megjelenést varázsol számodra, továbbá igazán sokféle stílusban alakítható - egyszóval hihetetlenül sokoldalú. 

Egy szó mint száz, mi annyira szeretjük, hogy egy egész blogbejegyzést kellett szentelnünk annak, hogyan lehet bármilyen eseményre viselni ezt a ruhadarabot.Miért érdemes kipróbálni a női hosszú mellény viselését?

 

Először is, mert ez a ruhadarab általánosan hízelgő. Egy olyan természetesen hosszú, karcsú sziluettet alkot, amelyből mindenféle testalkat remekül tud profitálni.

 

Aztán az is egy ok lehet a viselésére, hogy ez a tökéletes átmeneti darab. Az ősz beköszöntével a legtöbben automatikusan elkezdünk vágyni a rétegekre. Ha azonban még túl meleg van ahhoz, hogy kabátot viselj, elégítsd ki ezt a vágyadat egy hosszú mellénnyel!

 

Végezetül pedig az is előnye lehet, hogy egy jól szabott verzió még egy egyszerű farmernek és felsőnek is kifinomultságot kölcsönöz.

 

3 rétegezési szabály

 

Ezek a szabályok minden rétegre érvényesek, nem csupán a mellényekre. Természetesen nincsen kőbe vésve, hogy ezeket ne lehetne megszegni. Például, ha sötét felsőrészt viselsz világos mellény alatt, nem fog megállni a Föld a forgásában. 

 

Először is mindig jó ötlet a legvilágosabbtól a legsötétebbig rétegezni. Ha mondjuk csak egy ing és mellény van rajtad, akkor legyen az előbbi inkább a világosabb. Aztán arra sem árt ügyelned, hogy mintát a mintára ne rétegezz, mert fennáll a veszélye annak, hogy a megjelenésed hanyagnak tűnik – még akkor is, ha minden választott darab jól illeszkedik a testalkatodhoz. 

 

Végezetül pedig a vékonyabb szövetek kerüljenek fel először, a vastagabbak pedig utoljára. Ezzel az összeállított outfited nem csak stílusosnak tűnik, de ésszerűen alakítható lesz a hőmérsékleti viszonyokhoz.

 

Egy farmering felett

 

A Cavaricci steppelt hosszú mellényeinket egy farmeringre rétegezni egyszerű, könnyű, és emelett még ez a két ruhadarab remekül is néz ki együtt. Ennél az outfitnél igazán sokféle lehetőséged lesz arra, hogy játssz a különböző mintákkal és színkombinációkkal. Sőt, mivel csupán két darabbal dolgozol, könnyebb lesz majd őket le- vagy felhúzni.

 

Ez a megjelenés azonban sajnos csak korlátozott ideig működik – általában inkább az ősz elején, mielőtt a hőmérő higanyszála túl alacsonyra süllyedne.

 

Szakadt farmernadrággal

 

Ki ne szeretné a szaggatott vékony farmert? Nos, mit szólnál hozzá, ha egy piros Cavaricci steppelt hosszú mellényhez és egy fehér hosszú ujjú felsőhöz párosítanád, hogy igazán stílusos őszi megjelenést kapj, amit újra és újra viselni akarsz majd. 

 

Ehhez az outfithez érdemes minimálisra venni a kiegészítőket, lábbeliként pedig próbálj ki egy boka- vagy a térdig érő fekete csizmát, hogy feltedd az i-re a pontot erre a divatos, de mégis kényelmes összeállításra.

 

Végső gondolatok

 

Nincsen még mellényed az idei szezonra? Akkor mire vársz még? Nézz körül a kínálatunkban! Ez a stíluselem számos új lehetőséget nyit majd meg őszi és téli ruhatárad előtt. Azok a felsők például, amelyek eddig egy kicsit nagyok voltak rád, egy testhezálló mellény alatt remekül fognak működni.

 

Add meg a megérdemelt szabadságot a kabátjaidnak, addig ameddig lehetséges! A hosszú női mellényeinkkel egy olyan fegyver kerül a kezedbe, amely segítségével megbirkózhatsz a csípősebb őszi reggelekkel és estékkel. 


Ha pedig akadna valamilyen kérdésed a témával kapcsolatban, akkor írj nekünk bátran!

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.