Blog

2020.10.23 11:06

Palvin Barbi kövér lett? - A kérdés, ami annyira felesleges, mint azon töprengeni, szükséged van-e pufi dzsekire télen?

Vérplazmával gyógyíthatóak a koronavírusos betegek

A koronavírus okozta Covid-19 betegségből már felépült páciensek vérében lévő antitestek egyetlen adagja gyógyított meg 10 koronavírussal fertőzött beteget.

Az Amerikai Tudományos Akadémia folyóiratában hétfőn jelent meg kínai szakemberek tanulmánya, melyben azt mutatták be, hogy az említett betegek esetében a vérplazmakezelésnek köszönhetően rövidebb ideig tartottak a tünetek, javult a vér oxigénszintje és gyorsabban tűnt el a vírus a szervezetből.

Tükör-tévhitek: a legbosszantóbb plus size ruhaparák és feloldásuk!

 

A tükör egy csodálatos találmány. Kár, hogy foncsorozott felülete csöppet szeszélyes. Bizonyos napokon mosolyt csal az arcodra, és megnyugtat affelől, hogy nagyszerűen nézel ki. Máskor viszont sehogy sem akar olyan tükörképet mutatni, amivel elégedett lennél. Hiába a pózolás, a forgolódás, a sokadszori ellenőrzés; a végeredmény egy rosszkedvű állapot, amelyben legszívesebben nyelvet öltenél önnön képmásodra. Ez utóbbi életérzést nagy valószínűséggel minden plus size nő ismeri. 

 

Jó, igen, mi is tudjuk: a tükör egy élettelen tárgy. Ilyenformán nem ő dönti el, hogy te milyennek látod benne magad. (Kivéve, amikor egy-egy kőszívűen kövérítő vagy épp segítően soványítő tükörről van szó.) Az igazi ok a női agy bugyraiban keresendő. A női agy bugyrai ugyanis teli vannak irreális félelmekkel, amelyek arról szólnak, hogy nem vagyunk elég jók. Elég szépek, elég okosak, elég csinosak. A félelem valódi kiváltója azonban nem ez: valójában attól félünk, hogy mások mit gondolnak majd rólunk. Hogy nem fogunk tetszeni, hogy bírálni fognak, lenéznek, megvetnek, és végsősoron: nem szeretnek. 

 

Aggodalmaskodás helyett tény meg mindent azért, hogy jól érezd magad a bőrödben és légy mosolygós! A kedves, mosolygós emberek másokat is jókedvre derítenek! Ám mivel az optimizmust nem lehet beletenni a reggeli kávédba, összegyűjtöttünk 5 ruhaparát, amellyel olykor minden plus size szembesül a tükör előtt állva. Megoldást is mutatunk rájuk, úgyhogy mostantól viszlát, tévhitek, helló plus size kicsattanó önbizalom!

Vannak dolgok, amiket mi nők mesteri módon halogatunk. De talán nem is maga a halogatás szép ebben, hanem az a belső párbeszéd, amit magunkkal lefolytatunk. Mintegy meggyőzve magunkat arról, hogy miért is helyes az, ahogyan cselekszünk. Azt, hogy a vaskos szőnyegek alá száműzött lelkiismeretünk ilyenkor miféle segélysikkantásokat hallatt, tökéletesen figyelmen kívül hagyjuk. Majdnem annyira, mint a pénztárcánk rikoltozását, amikor csak azért is megveszünk egy beleszeretős ruhadarabot az online webáruházban

Pedig van megoldás a halogatás ellen, mutatjuk!

Aki szereti a csokoládét, különösképpen az étcsokoládét, az mostantól bajban lesz. Az alábbi ragacsos browniet ugyanis könnyebb és gyorsabb elkészíteni, mint megenni. Ráadásul egy kaméleon veszett el benne, mert többféleképpen is megsütheted. Mielőtt azonban bemutatnánk, milyen sokféle csodát varázsolhatsz belőle, lássuk a receptet.

 

Az esetek többségében a molett, plus size, duci és nagyméretű nők kapják a bölcselkedést karcsúbb társaiktól. Mert aki vékony, az nagyon sokszor úgy gondolja, nála van a darázsderék esszenciája. Tény, hogy a vékony, sportos nők elenyésző százalékban köszönhetik irigylésre méltó alakjukat a genetikának. Többségük valóban sokat tudn a helyes táplálkozásról, és a konditeremben sem tétova arccal cikáznak az eszközök között.

Mindemellett az is igaz, hogy ők gyakran átesnek annak a bizonyos pacinak a másik oldalára. Pontosan ez az oka annak, hogy ők is tanulhatnak valamit a plus size csajoktól, akik viszont életigenlés témában szakértők. Nem véletlenül mondja több pasi is, hogy a molett csajokban az a jó, hogy szórakoztatóak, és egyszerűen jó a társaságukban lenni.

Annyi szép dolog van az őszben. De a változékony időjárás nem feltétlenül tartozik a pozitívumok közé. Minden nő tudja, hogy az őszi öltözködés maga a divatmámor: előmerészkednek a hosszabb ujjú pólók, az ingek és a csinos blúzok. Kimásznak a szekrényből a bőrdzsekik, az átmeneti kabátok. Sőt, felébrednek téli álmukból a bokacsizmák, csizmák és könnyű anyagú, mintás sálak. 

Ezeket a ruhadarabokat földöntúli élmény kombinálni. Mármint egy ideális világban. Amíg ugyanis még nem indítják be a fűtést, reggel vacogtató cidri van, délután viszont léleksimogató langymeleg, majd este ismét zimankó, addig nem könnyű okosan felöltözni. 

Lássuk, hogy néz ki ilyenkor egy átlagos, divatkedvelő nő napja.

Van, aki tényleg csak jót akar. Van aki kifejeztten szeretne odaszúrni egyet. Mondjuk azért, mert saját magával vannak problémái. És akad, akinek csak szimplán rémes napja van, és valamiért pont rajtad tölti ki. 

Egy biztos: ha egy nő a plus size/molett/nagyméretű és egyéb címkékkel ellátott kategóriába tartozik, garantáltan találkozott már az alábbi mondatokkal. Még jó, hogy az extrának vélt kilókhoz gyakran átlagon felüli humorérzék társul!

Lássuk, mi az a 10 legbosszantóbb mondat, amivel viszonylag könnyű felborzolni egy plus size nő idegeit.

Meglepően sokan keresnek az interneten úgy ruhát, hogy a keresőbe a “molett divat” vagy a “ruhák moletteknek” szavakat pötyögik be. Nyilván azért, mert az üzletek, butikok és webáruházak ezekkel a kifejezésekkel hirdetik magukat. De őszintén: hogy álltok ehhez a kifejezéshez? Szeretitek vagy sem? E cikk írója szerint a molett szó, bármennyire kedvesen és elfogadóan is hangzik el, mindig egy kicsit lekezelő. A plus size szóban viszont ott bujkál valamiféle vérbeli dögösség. Jöhet a kommentháború, hogy ki mit gondol, minket nagyon érdekel.

A nők többsége - legyenek plus size méretűek vagy sem - kifejezetten szeret áruházakban bóklászva ruhákra és kiegészítőkre vadászni. Van abban valami csiklandozóan kellemes, amikor az ember lánya megtalálja a vágyott ruhadarabot, lecsap rá, majd a karján fityegő papírszatyorral beül valahová egy kávéra. Jó, esetleg egy sütire is. 

Valaki őszt emlegetett? A lassanként narancsszínbe tűnő falevelek illata egészen bódító, arról nem beszélve, hogy hivatalosan is kezdődik a bekuckózós időszak: kanapé, pokróc, film, tea. Meg valami nassolnivaló. Mert az igenis kell. És bár az egészség fontos - éljen a kígyóuborka, a répa és a humusz triumvirátusa - vannak napok, amikor csak a kiskanállal szájba porciózott mogyorókrém tudja megkoronázni az otthoni mozizást. 


Az ősz azonban az öltözködés szempontjából is szuper időszak. Főleg egy vérbeli plus size nő számára, aki szívesen hangsúlyozza az alakját. Lássuk, mi az az 5 ok, amiért egy molett - van nő, aki nem utálja ezt a szót?! - tehát egy plus size nő rajong az őszért.

Igen, jól látod: van (legalább) 4 tény, ami miatt igenis jó dolog plus size nőnek lenni. Mielőtt azonban ezt részleteznénk, a plus size kifejezés manapság távol áll az egészségtelen életmódtól és az elhízástól. Gondolj csak Ashley Graham-re, a világhírű és gyönyörű topmodellre. Mert minden kétséget kizáróan a plus size kategóriába tartozik, egészségesen él és rengeteget sportol.

 

És ha már plus size: ha a kifutón sétáló modellek alakját nézzük, a nők nagy része plus size-nak számít. Leginkább azért, mert sok manökennel ellentétben van méretük. És ha egy nő okos, akkor ezt megtanulja kihasználni. Mutatjuk, mi az a 4 tény, ami miatt kifejezetten jó plus size nőnek lenni.