Blog

Az esetek többségében a molett, plus size, duci és nagyméretű nők kapják a bölcselkedést karcsúbb társaiktól. Mert aki vékony, az nagyon sokszor úgy gondolja, nála van a darázsderék esszenciája. Tény, hogy a vékony, sportos nők elenyésző százalékban köszönhetik irigylésre méltó alakjukat a genetikának. Többségük valóban sokat tudn a helyes táplálkozásról, és a konditeremben sem tétova arccal cikáznak az eszközök között.

Mindemellett az is igaz, hogy ők gyakran átesnek annak a bizonyos pacinak a másik oldalára. Pontosan ez az oka annak, hogy ők is tanulhatnak valamit a plus size csajoktól, akik viszont életigenlés témában szakértők. Nem véletlenül mondja több pasi is, hogy a molett csajokban az a jó, hogy szórakoztatóak, és egyszerűen jó a társaságukban lenni.

Annyi szép dolog van az őszben. De a változékony időjárás nem feltétlenül tartozik a pozitívumok közé. Minden nő tudja, hogy az őszi öltözködés maga a divatmámor: előmerészkednek a hosszabb ujjú pólók, az ingek és a csinos blúzok. Kimásznak a szekrényből a bőrdzsekik, az átmeneti kabátok. Sőt, felébrednek téli álmukból a bokacsizmák, csizmák és könnyű anyagú, mintás sálak. 

Ezeket a ruhadarabokat földöntúli élmény kombinálni. Mármint egy ideális világban. Amíg ugyanis még nem indítják be a fűtést, reggel vacogtató cidri van, délután viszont léleksimogató langymeleg, majd este ismét zimankó, addig nem könnyű okosan felöltözni. 

Lássuk, hogy néz ki ilyenkor egy átlagos, divatkedvelő nő napja.

Van, aki tényleg csak jót akar. Van aki kifejeztten szeretne odaszúrni egyet. Mondjuk azért, mert saját magával vannak problémái. És akad, akinek csak szimplán rémes napja van, és valamiért pont rajtad tölti ki. 

Egy biztos: ha egy nő a plus size/molett/nagyméretű és egyéb címkékkel ellátott kategóriába tartozik, garantáltan találkozott már az alábbi mondatokkal. Még jó, hogy az extrának vélt kilókhoz gyakran átlagon felüli humorérzék társul!

Lássuk, mi az a 10 legbosszantóbb mondat, amivel viszonylag könnyű felborzolni egy plus size nő idegeit.

Meglepően sokan keresnek az interneten úgy ruhát, hogy a keresőbe a “molett divat” vagy a “ruhák moletteknek” szavakat pötyögik be. Nyilván azért, mert az üzletek, butikok és webáruházak ezekkel a kifejezésekkel hirdetik magukat. De őszintén: hogy álltok ehhez a kifejezéshez? Szeretitek vagy sem? E cikk írója szerint a molett szó, bármennyire kedvesen és elfogadóan is hangzik el, mindig egy kicsit lekezelő. A plus size szóban viszont ott bujkál valamiféle vérbeli dögösség. Jöhet a kommentháború, hogy ki mit gondol, minket nagyon érdekel.

A nők többsége - legyenek plus size méretűek vagy sem - kifejezetten szeret áruházakban bóklászva ruhákra és kiegészítőkre vadászni. Van abban valami csiklandozóan kellemes, amikor az ember lánya megtalálja a vágyott ruhadarabot, lecsap rá, majd a karján fityegő papírszatyorral beül valahová egy kávéra. Jó, esetleg egy sütire is. 

Valaki őszt emlegetett? A lassanként narancsszínbe tűnő falevelek illata egészen bódító, arról nem beszélve, hogy hivatalosan is kezdődik a bekuckózós időszak: kanapé, pokróc, film, tea. Meg valami nassolnivaló. Mert az igenis kell. És bár az egészség fontos - éljen a kígyóuborka, a répa és a humusz triumvirátusa - vannak napok, amikor csak a kiskanállal szájba porciózott mogyorókrém tudja megkoronázni az otthoni mozizást. 


Az ősz azonban az öltözködés szempontjából is szuper időszak. Főleg egy vérbeli plus size nő számára, aki szívesen hangsúlyozza az alakját. Lássuk, mi az az 5 ok, amiért egy molett - van nő, aki nem utálja ezt a szót?! - tehát egy plus size nő rajong az őszért.

Igen, jól látod: van (legalább) 4 tény, ami miatt igenis jó dolog plus size nőnek lenni. Mielőtt azonban ezt részleteznénk, a plus size kifejezés manapság távol áll az egészségtelen életmódtól és az elhízástól. Gondolj csak Ashley Graham-re, a világhírű és gyönyörű topmodellre. Mert minden kétséget kizáróan a plus size kategóriába tartozik, egészségesen él és rengeteget sportol.

 

És ha már plus size: ha a kifutón sétáló modellek alakját nézzük, a nők nagy része plus size-nak számít. Leginkább azért, mert sok manökennel ellentétben van méretük. És ha egy nő okos, akkor ezt megtanulja kihasználni. Mutatjuk, mi az a 4 tény, ami miatt kifejezetten jó plus size nőnek lenni.

Webáruház készítés